Author: =)
•9:21 PM
Masa berlalu dengan pantas tanpa kita sedari.Tup!tup! dah nak mid break pun.Its means dah hampir pertengahan sem.Mid term dah berderet macam kereta api.Assignment pula menjeling-jeling manja bila nak siap.

Apakah tandanya itu???
Hah!!!!!!!!mestilah kena belajar bersungguh-sungguh.Don't play play
Tapi kenapa kena belajar?sebab nak exam ke????
Bukan!!!!!!!!Belajar kerana Allah.Belajar pun jihad.Ilmu itu penting untuk kehidupan dunia dan akhirat.
Betul tu!!!!!

Namun,dalam kesibukan balajar kita tidak boleh menjadikannya alasan untuk  duduk bersendiri menghadap buku 24 jam.Tubuh pun mahu berehat.Itulah hikmahnya beriadah.Seronoknya.....Sesungguhnya riadahkan baik untuk tubuh dan minda.

Teringat kegembiraan saya dah sahabat-sahabat beriadah semalam.Dan tentunya saya lagi gembira sahabat saya dari mahallah Nusaibah sanggup turun meniti laluan tangga yg berliku demi riadah bersama.Next time turun lagi ye.....nanti kita main netball.

Merehatkan minda itu hanya dengan beriadah ke?main-main?melayari internet(senaman mata,agaknyalah)?
Tak........banyak lagi aktiviti.

Pandangan saya jatuh pada tulisan UKHWAH pada salah satu bookmark di hadapan saya.Kadang-kadang kita sudah membina perancangan rapi,namun lain pula jadinya.Dan kadang-kadang kita tak pernah terfikir pun,namun itulah yg terjadi dengan jayanya.Sesungguhnya perancangan Allah itu adalah yg terbaik.

Buat sahabat-sahabat saya,terima kasih kerana memberikan respon yg positif ketika berqiyam di masjid kelmarin.Ukhwah itu amat dirasai.

Kita bebas berbicara ketika dalam usrah.
Kita bebas berkongsi masalah.
Kita bebas melontarkan pendapat.
Kita merasai perkara yg sama.
Kita juga merisaukan perkara yg sama.

Tiada jurang antara kita.Malah kita merasakan perlunya perbincangan seperti itu untuk charge iman kita.Akhirya kita sepakat memilih satu waktu untuk meneruskannya lagi.Semoga ilmu kita semakin bertambah,ukhwah kita semakin akrab,minda kita semakin matang dan paling penting kita sentiasa bersemangat untuk Islam.

Walaupun pertemuan ini bukannya selalu,itu juga adalah ruang untuk kita merehatkan minda setelah berperang di dalam class.Ini juga adalah ibadah.Mudahkan cara untuk merehatkan fikiran.Semoga hidup ini sentiasa dipenuhi dengan perkara berfaedah.

Buat sahabat-sahabat yg sentiasa mewarnai hidup saya,cuti mid break yg bakal menjelma ini jangan lupa belajar ye.Makan angin jangan lupa buah tangan.Task next usrah jangan lupa juga ya.Pastikan pengisian yg mantap-mantap.Bedah buku banyak-banyak juga ok.Saya sayang kalian kerana Allah.
This entry was posted on 9:21 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On January 25, 2011 at 2:47 PM , UmmU-Nisaa' said...

LIKE THIS: Semoga ilmu kita semakin bertambah,ukhwah kita semakin akrab,minda kita semakin matang dan paling penting kita sentiasa bersemangat untuk Islam.

 
On January 25, 2011 at 8:28 PM , =) said...

like ye........tq!!!

 

Coretan untuk sahabatku

9:21 PM / /

Masa berlalu dengan pantas tanpa kita sedari.Tup!tup! dah nak mid break pun.Its means dah hampir pertengahan sem.Mid term dah berderet macam kereta api.Assignment pula menjeling-jeling manja bila nak siap.

Apakah tandanya itu???
Hah!!!!!!!!mestilah kena belajar bersungguh-sungguh.Don't play play
Tapi kenapa kena belajar?sebab nak exam ke????
Bukan!!!!!!!!Belajar kerana Allah.Belajar pun jihad.Ilmu itu penting untuk kehidupan dunia dan akhirat.
Betul tu!!!!!

Namun,dalam kesibukan balajar kita tidak boleh menjadikannya alasan untuk  duduk bersendiri menghadap buku 24 jam.Tubuh pun mahu berehat.Itulah hikmahnya beriadah.Seronoknya.....Sesungguhnya riadahkan baik untuk tubuh dan minda.

Teringat kegembiraan saya dah sahabat-sahabat beriadah semalam.Dan tentunya saya lagi gembira sahabat saya dari mahallah Nusaibah sanggup turun meniti laluan tangga yg berliku demi riadah bersama.Next time turun lagi ye.....nanti kita main netball.

Merehatkan minda itu hanya dengan beriadah ke?main-main?melayari internet(senaman mata,agaknyalah)?
Tak........banyak lagi aktiviti.

Pandangan saya jatuh pada tulisan UKHWAH pada salah satu bookmark di hadapan saya.Kadang-kadang kita sudah membina perancangan rapi,namun lain pula jadinya.Dan kadang-kadang kita tak pernah terfikir pun,namun itulah yg terjadi dengan jayanya.Sesungguhnya perancangan Allah itu adalah yg terbaik.

Buat sahabat-sahabat saya,terima kasih kerana memberikan respon yg positif ketika berqiyam di masjid kelmarin.Ukhwah itu amat dirasai.

Kita bebas berbicara ketika dalam usrah.
Kita bebas berkongsi masalah.
Kita bebas melontarkan pendapat.
Kita merasai perkara yg sama.
Kita juga merisaukan perkara yg sama.

Tiada jurang antara kita.Malah kita merasakan perlunya perbincangan seperti itu untuk charge iman kita.Akhirya kita sepakat memilih satu waktu untuk meneruskannya lagi.Semoga ilmu kita semakin bertambah,ukhwah kita semakin akrab,minda kita semakin matang dan paling penting kita sentiasa bersemangat untuk Islam.

Walaupun pertemuan ini bukannya selalu,itu juga adalah ruang untuk kita merehatkan minda setelah berperang di dalam class.Ini juga adalah ibadah.Mudahkan cara untuk merehatkan fikiran.Semoga hidup ini sentiasa dipenuhi dengan perkara berfaedah.

Buat sahabat-sahabat yg sentiasa mewarnai hidup saya,cuti mid break yg bakal menjelma ini jangan lupa belajar ye.Makan angin jangan lupa buah tangan.Task next usrah jangan lupa juga ya.Pastikan pengisian yg mantap-mantap.Bedah buku banyak-banyak juga ok.Saya sayang kalian kerana Allah.

Labels:

2 comments:

Comment by UmmU-Nisaa' on January 25, 2011 at 2:47 PM

LIKE THIS: Semoga ilmu kita semakin bertambah,ukhwah kita semakin akrab,minda kita semakin matang dan paling penting kita sentiasa bersemangat untuk Islam.

Comment by =) on January 25, 2011 at 8:28 PM

like ye........tq!!!

Post a Comment